Lehdistötiedote 4.10.2018: APT® auktorisoitu personal trainer – Todennettua osaamista

Omaa personal traineria tai pienryhmävalmentajaa etsiessä voi olla hankalan valinnan edessä. Personal training palvelujen tarjoajia on useita ja osaamisen taso vaihtelee. PT:n osaamisesta ei ole useinkaan muuta todistetta, kuin se mitä personal trainer itsestään ja osaamisestaan kertoo.

Hyvä valinta personal traineriksi on APT® eli auktorisoitu personal trainer!

APT® auktorisoitu personal trainer on todennetusti ammattinsa osaava alan ammattilainen.
APT® –koulutusohjelmien sisällöt, lähiopetusmäärät ja läpäisyvaatimukset sijoittuvat eurooppalaisessa tutkintojen viitekehyksessä (EQF, European Qualifications Frameworkissä) vaativuustasolle neljä. Koulutuksen laatu on todennettavaa ja vertailukelpoista APT® auditoiduissa koulutustaloissa. APT® auktorisoitu personal trainer on liikunta- ja hyvinvointialan moniosaaja.

APT® auktorisoitu personal trainer löytyy hakemistosta

Rekisteröityneitä aktiivisesti toimivia APT-ammattilaisia löytyy tällä hetkellä noin 300 ja hakemuksia tulee lisää koko ajan. APT®-hakemistosta voi myös nähdä APT:n esiintuomia erityistaitoja. Hakuja voi tehdä sijainnin, nimen tai erityisosaamisen perusteella. Jos etsit vaikka joogaohjaustaitoista personal traineria Turusta, hänet löydät APT-hakemistosta!

Osaamisensa asiakkaalle APT® todentaa diplomin ja jäsenkortin avulla. APT®-merkki on rekisteröity tavaramerkki. Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry vastaa auktorisoitujen personal trainerien APT®-hakemistosta. SKY on neuvotellut kansainvälisen sopimuksen EuropeActiven (Eurooppalainen toimialajärjestö) kanssa. APT:t pääsevät halutessaan samalla rekisteröinnillä myös eurooppalaiseen liikunta-alan ammattilaisten EREPS –rekisteriin. www.ereps.eu www.europeactive.eu

”EuropeActiven ja SKY:n tavoitteena on vahvistaa alan kehitys ja kilpailukyky. Koulutusorganisaatioiden, tutkintojen ja personal trainereiden työelämälähtöiset osaamisvaatimukset ovat jatkuvan arvioinnin kohteena. On erittäin tärkeää, että APT® –koulutuksen käyneet personal trainerit hakeutuvat APT® -rekisteriin, sillä se auttaa asiakasta ja työnantajaa löytämään alan ammattilaiset.” -Riitta Hämäläinen-Bister, toiminnanjohtaja, SKY ry

APT®-koulutustalot esillä Nordic Fitness Expossa 6.-7.10.2018 Lahdessa

SKY:llä ja APT -koulutusorganisaatioilla on yhteinen messuosasto ensi viikonloppuna Lahdessa järjestettävässä Nordic Fitness Expo -tapahtumassa. Auditoitujen koulutustalojen edustajat kertovat mm. miten voi kouluttautua APT® auktorisoiduksi personal traineriksi. APT-osaamisen kautta on mahdollisuus hakeutua hyvinvointi-alan työmarkkinoille tai yrittäjäksi. Tietoisku ” APT® auktorisoitu personal trainer – ammattimaista osaamista.” pidetään lauantaina ja sunnuntaina Expo Stagella klo 10:00. Paikan päällä tapahtumassa, osastolla 21, ovat FAF Finland / Fysioline Academy of Finland, Helsingin evankelinen opisto HEO, Trainer Lab ja Trainer4You. Tervetuloa! www.nordicfitnessexpo.com